Inboedelverzekering

De inboedelverzekering. Een rustig idee.

U bent zuinig op uw spullen. Ze zorgen ervoor dat u zich thuis voelt. Een fijn gevoel. Het is zaak dat u iets regelt voor het geval dat er onverwachts iets met uw inboedel gebeurt. Onze inboedelverzekering biedt u een zeer uitgebreide dekking voor uw inboedel bij onverwachte schade door bijvoorbeeld brand, diefstal, waterschade of vandalisme. Ook is al uw apparatuur uitstekend verzekerd, binnen- én buitenshuis. Zelfs uw tuinmeubelen zijn bij ons standaard meeverzekerd in de inboedelverzekering.

 

Heeft u veel of vrij dure spullen die u vaak mee naar buiten neemt? Sluit dan voor deze spullen een extra dekking af zodat deze ook buitenshuis zijn verzekerd.

 

Waarvoor bent u verzekerd?

Met de inboedelverzekering zijn uw spullen thuis en buiten de deur goed verzekerd.

 • Uw spullen zijn verzekerd voor schades die zijn ontstaan door de meest uiteenlopende oorzaken.
 • Uw tablet of mobiele telefoon is ook buiten goed verzekerd.
 • Diefstal van inboedel uit een auto, caravan of vaartuig is verzekerd tot € 500,-
 • U bent verzekerd voor de kosten van vervangende woonruimte, een hotel of pension. En uw spullen zijn verzekerd tijdens opslag en vervoer.
 • U bent verzekerd voor extra kosten van levensonderhoud als u niet meer in uw woning kunt verblijven.
 • U bent verzekerd tegen diefstal van tuinmeubilair en wasgoed uit uw tuin of van uw balkon.
 • De kosten van tuinaanleg, beplanting en bestrating is verzekerd tot 20% van het verzekerd bedrag voor inboedel.
 • Als u per ongeluk iets doet waardoor schade ontstaat aan uw spullen.

Woont u in een appartement?

Woont u in een appartement dan dient de Vereniging van Eigenaren (VvE) een opstalverzekering voor het appartementencomplex af te sluiten. Deze biedt vaak uitsluitend dekking bij schade aan het casco (gebouw) met een eenvoudige inrichting.

Schade aan zelf aangebrachte of overgenomen verbeteringen, zoals bijvoorbeeld een duurdere vaste vloer, keuken of badkamer, worden niet vergoed door de opstalverzekering. De verbeteringen in uw appartement kunt u verzekeren met de aanvullende dekking ‘appartementseigenarenbelang’ van de inboedelverzekering

Woont u in een huurhuis?

Wanneer u in een huurwoning (geen appartement) woont, hoeft u geen woonhuisverzekering af te sluiten. Uw huiseigenaar is namelijk verplicht dit te doen. In de praktijk gebeurt het vaak dat u of een vorige huurder aanpassingen hebben aangebracht. Wanneer deze niet zomaar uit de woning zijn te verwijderen, zoals bijvoorbeeld: een badkamer, keuken of vaste vloer is het verstandig deze zelf te verzekeren. Dit is het verzekeren van het huurdersbelang. Standaard dekt de inboedelverzekering het huurdersbelang tot € 6.000,-.

Heeft u voor een hoger bedrag verbeteringen in uw huurwoning? Dan verzekert u deze met de aanvullende dekking huurdersbelang van de inboedelverzekering.

 

Omdat de inboedelverzekering bij de SPD-Stapelpolis hoort kan uw pakketkorting nog eens oplopen tot 10%.

Klik hier om de premie te berekenen of aan te vragen.

Waarom SPD?

 • De ziektekostenverzekeringen met de beste prijs kwaliteit verhouding.
 • Solidariteit: een belangrijk punt binnen het ziektekostencontract.
 • Een compleet pakket schadeverzekeringen.

Waarom SPD?

 • Bemiddeling bij geschillen: bestuursleden en de makelaar van de SPD bemiddelen in voorkomend geval bij geschillen met verzekeringsmaatschappijen.

Contact

 • Stichting Personeelsverzekeringen Defensie
 • E-mail: mail@spdinfo.nl
 • KvK nummer: 41 15 59 96
SPD_Logo_Final_V3

Dit jaar WEL op tijd overstappen?

Onze zorgverzekering voor 2018 EN 2019 biedt veel voordelen en extra's voor (oud-) medewerkers van Defensie. Schrijf u nu in voor ons zorgalarm en wij brengen u eenmalig op de hoogte zodra de gegevens voor 2019 bekend kunnen worden gesteld.

U bent succesvol ingeschreven!