ContactMijn VGZ
Europese zorgpas (EHIC)

Europese zorgpas (EHIC)

Achterop je VGZ Zorgpas vindt je jouw EHIC (Europese zorgpas). De EHIC is gratis en je gebruikt deze bij spoedeisende hulp in het buitenland. Neem bij spoedhulp in het buitenland ook altijd contact op met de VGZ Alarmcentrale.

In welke landen gebruik je de EHIC?
Op www.ehic.nl vindt je de landen waar de pas geldig is. Wanneer je jouw persoonsgebonden EHIC toont voorkom je dat je ter plaatse kosten moet voorschieten. Jouw buitenlandse zorgaanbieder declareert de kosten rechtstreeks bij VGZ. Vervolgens laat VGZ je weten welke kosten jij eventueel zelf moet betalen. Wil je niet voor verrassingen komen te staan bij terugkomst, neem dan direct contact op met VGZ Alarmcentrale.

VGZ Alarmcentrale: Je eerste aanspreekpunt
Heb je medische zorg nodig in het buitenland? Of moet je worden opgenomen in het ziekenhuis? Bel dan direct de VGZ Alarmcentrale op +31 40 297 55 50.

Voorwaarden buitenland
Tijdens je verblijf in een Europese lidstaat kun je een vergoeding krijgen voor medische zorg. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als voor de verzekerden van het betreffende land. Ben je bijvoorbeeld in Duitsland? Dan heb je recht op dezelfde medische hulp als Duitse verzekerden.

EHIC niet geaccepteerd in privé-ziekenhuizen
Privé-ziekenhuizen accepteren de EHIC niet. Dit betekent dat je meestal zelf de kosten moet voorschieten. Je kunt dan achteraf de nota’s bij VGZ declareren. Privé-ziekenhuizen vind je vooral in Griekenland, Spanje, Oostenrijk, Duitsland en Italië.

Geldigheidsduur EHIC
De geldigheidsduur staat vermeld op je EHIC, maar de pas is alleen geldig wanneer je ook bent verzekerd bij VGZ. Gebruik je de pas en ben je niet meer verzekerd bij VGZ? Dan verhaalt VGZ achteraf de kosten op jou.

Niet-spoedeisende zorg
Heb je wel zorg nodig in het buitenland, maar heeft het geen spoed? Dan kun je de kosten het beste ter plekke betalen en achteraf bij VGZ declareren. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan een buitenlandse huisarts of apotheek. Heb je vragen neem contact op met VGZ via +31 900-8490.

111 formulier
In sommige landen geldt de EHIC niet en heb je een 111 formulier nodig. Deze wordt door VGZ gratis verstuurd.
Voor meer informatie over het 111 formulier klik hier.

Noodnummers Allianz

Contact

Copyright © 2021 – SPD. Alle rechten voorbehouden.